USLU DOÇENTLİK UNVANI ALDI

İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ses-eğitim Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan hemşerimiz Erhan Uslu Doçent unvanını aldı.
Hemşerimiz Doçent Erhan Uslu  X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Kıymetli Dostlarım; Bugün, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanlığı tarafından atanan jürinin incelemesi neticesinde başarılı bulunarak yönetim kurulu kararıyla Türk Halk Müziği Yorumculuk bilim/sanat alanında “Doçent” unvanına layık görüldüm.
Kısacık hayat serüvenimizde unvanların gelip geçici, baki olanın gök kubbede kalacak hoş bir sada olduğu bilinciyle, bugüne kadar üzerimde emeği olan kıymetli hocalarıma,
Mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyduğum, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’na teşekkürü borç bilirim.
Çalışmalarımızın, bilime ve sanata katkı sunması, insanlığa faydalı olması dileğiyle.

29.04.2024 İstanbul   Doç. Dr. Erhan Uslu

BİYOGRAFİ:

Erhan Uslu, Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Temel Bilimler Bölümüne girmeye hak kazandı. 2011 yılında İTÜ TMDK Temel Bilimler bölümünden, İTÜ TMDK Çift Anadal Programı kapsamında başladığı Ses Eğitimi Bölümünün Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalından da 2012 yılı itibariyle mezun olarak iki adet lisans diploması aldı. 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müzikoloji Yüksek Lisans Programında başladığı eğitimini, 2014 yılında “Orta Anadolu Abdallarının Saz ve Vokal İcra Özelliklerinin Çözümlenmesi: Neşet Ertaş Örneği” adlı teziyle tamamlayarak mezun oldu. 2012-2014 yıllarında arasında İTÜ TMDK Ses Eğitimi bölümünde misafir Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Aynı kurumda 2014 yılından itibaren 5 yıl süreyle Araştırma Görevlisi; 2019 yılından itibaren 4 yıl süreyle Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Uslu, 2023 yılında Doktor Öğretim Üyesi olarak atandı. Konservatuvarda Türk Halk Müziği Repertuvarı, Ağız -Hançere ve Yöre Ağızları derslerini vermektedir.

Çalıp okuma geleneğini benimseyerek sanat profilini oluşturan Uslu, yurt çapında çeşitli TV ve Radyo programlarına konuk sanatçı olarak katıldı, solo konserler verdi. Avrupa’nın önemli konser salonlarında solo performanslar sergiledi, workshop etkinlikleri düzenledi. 2015 yılının Eylül ayında Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen “Gasırlar Sazı Festivali”ne saz ve ses icracısı olarak katıldı. 2016 yılından beri Belçika’nın Gent şehrinde düzenlenen Bağlama Festivalinde yer almaktadır. “Sakarya Fırat” ve “Savaşçı” başta olmak üzere birçok TV dizisine sesi ve sazıyla katkıda bulundu. 2022 yılından beri TRT Müzik ekranlarında yayınlanan “Gönülde Bir” isimli programda solist/sunucu olarak yer almaktadır. 2023 yılı itibariyle “Bayramım Ol” isimli tekli çalışmasını dijital platformlarda yayınladı.

Uslu, Orta Anadolu Abdal müziği üzerine yaptığı bilimsel ve sanatsal çalışmalarından dolayı T.C. Cumhurbaşkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile 2019 yılı Ekim ayında düzenlenen 3. Neşet Ertaş’ı Anma ve Kültür- Sanat Etkinliği’nde, “Genç İcracı” ödülüne layık görüldü.

Uslu, 2022 yılında İTÜ SBE Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora programında, “Türkülerin Dinamik Yapısını Oluşturan Olguların Öğretiminde İzlenecek Bir Yaklaşım Önerisi: Orta Anadolu Ağzı Örneği” başlıklı doktora tezini tamamlayarak Müzikoloji ve Müzik Teorisi alanında “Doktor” ünvanını almaya hak kazandı.

Halen bilimsel ve sanatsal faaliyetlerini yürütmekte ve İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölümü’nde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

https://www.aksehirpostasi.com/  https://www.istasyonhaber.net/